Un scandal de proportii tinde sa dinamiteze industria lactatelor din Europa. Cotidianul italian La Reppublica a publicat o ancheta care arata ca 11.000 de tone de branza stricata au fost reciclate si puse pe tarabe in toata Europa.
Dupa cum transmite Realitatea TV, ziaristii italieni au descoperit ca aproape 40 de producatori - majoritatea din Italia, dar si din Marea Britanie, Austria si Germania - aduceau branza stricata, prost fabricata sau expirata, la patru centre de prelucrare din Italia. Asta, evident, in conditiile in care normele europene impun distrugerea tuturor branzeturilor perimate.

In cele patru centre, tonele de branza, adesea pline de viermi, excremente de soarece sau chiar plastic de la ambalarea precedenta, erau retopite si transformate in pasta. Acest produs era amestecat cu branzeturi proaspete si vandut in toata Uniunea Europeana ca branza gorgonzola, mozarella sau branza topita.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.