Situatia a revenit la normal in Osetia de Sud, dupa ce in cursul noptii de joi Georgia a bombardat teritoriul separatist, a anuntat postul de radio Ecoul Moscovei "reprezentantul Rusiei" in Osetia de Sud, citat de AFP.

Tirurile georgiene au durat de la ora locala 23.00, joi (22.00 ora Romaniei), pana la ora locala 2.00, vineri (1.00 ora Romaniei), apoi au fost reluate in jurul orei 5.00 (4.00 ora Romaniei), dupa care au incetat, a afirmat responsabilul, Dmitri Medoiev, potrivit NewsIn.

Situatia din Osetia de Sud este "complet sub control", a adaugat Medoiev, care a cerut Georgiei sa "revina la masa negocierilor" cu Osetia de Sud.

Autoritatile osete au decretat vineri "mobilizarea generala", in urma bombardamentelor georgiene care s-au soldat cu trei morti.

Georgia a dezmintit vineri ca ar fi declansat o ofensiva vizand Osetia de Sud si a afirmat ca trupele sale nu au facut decat sa reactioneze la tirurile rebelilor din regiunea separatista, vizand satele georgiene.

Fortele georgiene au declansat un atac amplu, din trei directii, in noaptea de joi spre vineri, asupra republicii separatiste. Georgienii au folosit mortiere, lansatoare de grenade si arme usoare, a declarat Irina Gagloieva, purtatoare de cuvant a Guvernului oset. Ea a afirmat si ca Georgia a trimis tancuri la frontiera oseta in ultimele zile.

Tensiunea s-a intensificat atat in Osetia de Sud, cat si in Abhazia, o alta regiune separatista georgiana, dupa ce Rusia a decis in luna aprilie sa aiba legatura mai stranse cu cele doua teritorii. Tbilisi acuza Moscova ca incerca sa anexeze cele doua regiuni.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.