Din toamna trecuta pana in primavara, au fost furate din conturile clientilor cel putin 2 milioane de dolari, prin folosirea unor carduri copiate si a codurilor PIN furate, informeaza NewsIn.

Frauda a iesit la iveala dupa ce hackerii (Iuri Rakuscinet, Ivan Bilte si Angelina Kitaeva) au fost adusi in fata instantei, intr-un tribunal din New York. Cei trei au fost acuzati de conspiratie si frauda, desi procesul efectiv de hacking se poate sa fi fost sustinut si din alta parte, de la distanta.

Liderul bandei este considerat Iuri Rakuscinet, un ucrainean in varsta de 32 de ani. Anchetatorii au gasit 800.000 de dolari (400.00 de lire sterline), in numerar, indesati in pungi, cand au perchezitionat locuinta acestuia din Brooklyn.

Nu se stie cate bancomate Citibank si cati alti clienti bancari au fost afectati de furt.

In lanturile de hypermarketuri din SUA exista aproape 5.700 de bancomate Citibank, dar serverele de la distanta care administreaza tranzactiile sunt gestionate de firme diferite, care le asigura si mentenanta, mai arata computerweekely.com.

Nu se stie care dintre servere a fost implicat in operatiunea de hacking, mai precizeaza computerweekely.com.

Citibank este prezenta pe piata romaneasca, prin Citibank Romania SA, membra a Citigroup, care a intrat pe piata autohtona in anul 1996.