Republica separatista Abhazia va fi alaturi de Osetia de Sud, daca Georgia continua operatiunile militare impotriva acestei regiuni, a avertizat azi ministrul abhaz de externe, Serghei Samba, relateaza AFP.

"In cazul in care nu se va pune capat provocarilor si daca actiunile militare se vor amplifica, nu vom sta cu bratele incrucisate", a spus el, potrivit NewsIn.

Potrivit oficialului, au fost luatre masuri de joi, trupe fiind trimise spre frontiera cu Georgia. Samba a subliniat ca un pact de asistenta reciproca a fost incheiat intre Abhazia, aflata la Marea Neagra, si Osetia de Sud, din muntii din nordul Gerorgiei.

Autoritatile din Osetia de Sud au anuntat azi ca au decretat "mobilizarea generala" a fortelor lor militare, in urma bombardamentelor georgiene de joi noapte impotriva acestei republici separatiste, soldate cu trei morti.

"A fost decretata mobilizarea generala", a spus un purtator de cuvant al guvernului separatist, Irina Gagloieva. "Daca bombardamentele se reiau, Osetia de Sud va raspunde cu armamentul greu", a subliniat ea.

Potrivit televiziunii Vesti-24, oficialii din Osetia de Sud au spus ca Georgia a inceput sa bombardeze capitala republicii separatiste, Tinvali, in jurul miezului noptii, atac urmat de focuri de arma. Televiziunea a prezentat imagini cu persoane ranite care erau operate la spitalul local.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.