Circa 50 de persoane au fost ranite in urma exploziei unei bombe artizanale in cursul noptii de joi la Minsk. Explozia a avut loc in apropierea unui concert dedicat Zilei Independentei, la care participa si presedintele belarus Aleksandr Lukasenko, dupa cum relateaza NewsIn.

O stire de ultima ora anunta faptul ca in aceeasi zona a mai fost descoperit un dispozitiv exploziv.

Un oficial al politiei a declarat ca motivul cel mai probabil este "huliganismul", un termen des folosit de oficiali din fostele state comuniste pentru a reduce semnificatia unui atac. Initial, bilantul era de 40 de persoane ranite, insa Ministerul Sanatatii a anuntat ranirea a 50 de persoane.

Bomba a explodat intr-o piata din Minsk la putin timp dupa miezul noptii, cand mii de oameni asistau la un concert. Un martor ocular a spus ca explozia a facut un crater de 20 de centimetri adancime si se vedea sange pe iarba. "Am auzit o explozie puternica si am vazut fum negru", a spus un barbat." Oamenii au inceput sa tipe, dar nimeni nu a oprit concertul. Au izolat locul exploziei si ambulantele au inceput sa vina", a spus martorul.

Aleksandr Lukasenko se afla in zona in momentul in care s-a produs deflagratia, dar potrivit purtatorului sau de cuvant, atacul nu l-a vizat pe liderul statului Belarus. "Presedintele nu se afla departe (n.r. de locul exploziei). A ajuns in acel loc in cateva minute, dar nu a ramas mult timp acolo, pentru a nu impiedica eforturile echipelor de interventie", a declarat purtatorul de cuvant Pavel Legki. "Aceasta nu a fost o tentativa de asasinare a presedintelui", a adaugat Legki. Acesta a aratat ca bomba ii viza de fapt pe cei care asistau la concert.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.