Biserica poloneza catolica va lansa din septembrie o retea "crestina" de telefonie mobila, prin intermediul careia credinciosii vor primi prin sms extrase din rugaciuni si citate din Evanghelie, a anuntat joi seful proiectului, parintele Maciej Chibowski, consemneaza AFP.

Va fi vorba despre un operator virtual care foloseste infrastructura Orange (France Telecom) care este unul dintre cei patru operatori de telefonie mobila din Polonia, a precizat parintele Chibowski in cadrul unei conferinte de presa.

Aceasta noua retea va avea scopul de "a integra media catolice si de a oferi acces la jurnalele catolice, agentiile de informare, radiouri si televiziuni in lumea crestina", a precizat acesta.

Utilizatorii retelei, care va functiona doar prin cartele pre-platite, vor primi prin sms extrase din rugacuini, citate din Evanghelie, dar vor avea si acces la programe de radio si de televiziune catolice, a adaugat seful proiectului.

Reteaua a fost conceputa la initiativa unei comisii media a episcopatului polonez, insa episcopatul nu este nici patron al retelei si nici nu contribuie financiar, a asigurat Jozef Kloch, purtatorul de cuvant al episcopatului.

Responsabilii societatii MNI Mobile, care va garanta acest proiect, estimeaza ca numarul potentialilor cliensi se ridica la 2 milioane in Polonia, un stat de 38 milioane de locuitori, dintre care catolici sunt peste 90%, si spera sa atraga in primul an un numar de 100.000 utilizatori.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.