Va fi vorba despre un operator virtual care foloseste infrastructura Orange (France Telecom) care este unul dintre cei patru operatori de telefonie mobila din Polonia, a precizat parintele Chibowski in cadrul unei conferinte de presa.

Aceasta noua retea va avea scopul de "a integra media catolice si de a oferi acces la jurnalele catolice, agentiile de informare, radiouri si televiziuni in lumea crestina", a precizat acesta.

Utilizatorii retelei, care va functiona doar prin cartele pre-platite, vor primi prin sms extrase din rugacuini, citate din Evanghelie, dar vor avea si acces la programe de radio si de televiziune catolice, a adaugat seful proiectului.

Reteaua a fost conceputa la initiativa unei comisii media a episcopatului polonez, insa episcopatul nu este nici patron al retelei si nici nu contribuie financiar, a asigurat Jozef Kloch, purtatorul de cuvant al episcopatului.

Responsabilii societatii MNI Mobile, care va garanta acest proiect, estimeaza ca numarul potentialilor cliensi se ridica la 2 milioane in Polonia, un stat de 38 milioane de locuitori, dintre care catolici sunt peste 90%, si spera sa atraga in primul an un numar de 100.000 utilizatori.