Fosta ostatica Ingrid Betancourt, care si-a revazut ieri copiii, la Bogota, a plecat impreuna cu familia la Paris, la doua zile de la eliberarea sa de catre armata columbiana, relateaza NewsIn.

Fosta ostatica va ajunge la Paris in aceasta dupa-amiaza si va fi primita de presedintele Nicolas Sarkozy. Apoi se va intalni cu Papa saptamana viitoare, la Vatican.

La sosire, copiii sai - Melanie si Lorenzo - si-au strans mult timp mama in brate, acoperind-o cu sarutari. Betancourt, care a urcat in avionul imprena cu sotul ei, Juan Carlos Lecompte, a spus ca revedea a fost "o orgie de sarutari".

In avion, Melanie si-a descatusat emotia si a izbucnit in lacrimi, iar Lorenzo a murmurat: "De sase ani si jumatate astept acest moment si ii voi spune ca o iubesc". "De abia astept sa ajung in Franta", a spus Betancourt, eliberata din mainile FARC. "Vreau sa-l imbratisez pe Jacques Chirac si pe prietenul meu, fostul premierul Dominique de Villepin, care s-a luptat pentru ostatici. Vreau sa-l imbratisez pe Sarkozy si sa-i spun ca il admir si ca ii datorez faptul ca astazi ma aflu aici", a declarat Betancourt.

"Este o istorie incredibila, cu un final fericit si vreau sa vin in Franta pentru a le multumi tuturor francezilor si pentru a impartasi bucuria mea cu ei", a mai spus ea.

Betancourt a mers ieri la Bogota, sa se reculeaga la mormintul tatalui ei, fost ministru al educatiei, care a murit in 2002, la o luna dupa rapirea fiicei sale.

Betancourt a fost eliberata impreuna cu alti 14 ostatici intr-o operatiune planificata minutios, efectuata de armata columbiana.

Fosta ostatica i-a invitat pe liderul venezuelean si pe cel ecuadorian sa reia dialogul cu omologul lor columbian Alvaro Uribe. Hugo Chavez a spus ca l-a felicitat telefonic pe Uribe pentru eliberarea
ostaticilor.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.