Seful de stat major american Mike Mullen a declarat ca deschiderea unui al treilea front- dupa Irak si Afganistan- ar fi o operatiune foarte stresanta pentru Statele Unite.

Amiralul Mike Mullen a raspuns astfel unei intrebari privind posibilitatea unui atac asupra Iranului.
"Evident ca exista temeri serioase privind stabilitatea in Orientul Apropiat. Din punctul de vedere al armatei americane, mai ales, deschiderea unui al treilea front in acest moment ar fi extrem de stresanta. Asta nu inseamna ca nu am avea capacitatea sau resursele sa o facem, dar ar fi o mare provocare, cu consecinte greu de prevazut", a declarat comandantul american.

Anterior, presedintele Bush spusese din nou ca o interventie militara nu este optiunea pe care o prefera.
Iar ministrul iranian de externe a respins ideea unui atac impotriva tarii sale, afirmand ca Statele Unite nu-si permit sa deschida un al doilea front in Orientul Apropiat, si ca Israelul e intr-o situatie politica mult prea tulbure in prezent.

"Nu credem ca exista aceasta posibilitate deocamdata. Guvernul israelian e in criza politica atat in interior cat si in regiune. Nu credem ca regimul israelian ar putea recurge la asa un gest nebunesc. Iar Statele Unite, de asemenea, nu sunt intr-o pozitie care sa le permita sa-si asume inca un risc in regiune", a adaugat ministrul iranian de externe.


Despre autor:

Sursa: Bbc.co.uk


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.