Presedintele rus Dmitri Medvedev a sugerat ca se opune gratierii fostului sef al Iukos, Mihail Hodorkovski, subliniind, intr-un interviu, ca Executivul nu trebuie sa se amestece in aceasta afacere, relateaza AFP, potrivit NewsIn.

"Statul nu trebuie sa ia pozitie in legatura cu acest subiect. Atat timp cat voi conduce tara, voi pleca de la acest principiu", a spus el pentru presa din tarile din G8.

"Numai organele de justitie pot lua pozitie. Este normal ca apararea sa incerce sa gaseasca brese in acuzare, dar la final decizia revine tribunalului", a adaugat Medvedev.

"Trebuie sa izolam puterea judiciara de orice mijloace de presiune, atat din partea unor persoane, societati, cat si din partea altor organisme ale statului", a spus presedintele.

Hodorkovski, arestat in 2003 si condamnat la opt ani de inchisoare in 2005 pentru frauda fiscala, dupa un proces considerat ca fiind orchestrat de Kremlin, poate beneficia de o gratiere din partea presedintelui, cu conditia sa o ceara, sau de o eliberare anticipata, avand in vedere ca a executat deja jumatate din pedeapsa.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.