Statul rus va comanda de anul viitor industriei nationale a cinematografiei sa produca filme cu un continut mai "uman" si mai "patriotic" decat productiile actuale, a declarat noul ministru al Culturii, Alexandru Avdeev, scrie AFP, potrivit NewsIn.

"Incepand din 2009, vor exista comenzi de la stat finantate consecvent" pentru realizarea unor filme de acest gen, autoritatile vor sa se adreseze unor "realizatori eminenti" si unor "echipe mai bune", a declarat Avdeev in fata deputatilor, citat de agentii.

Ministrul a mentionat ca procentul de piata acoperit de cinematografia nationala in Rusia creste progresiv, atingand aproape 30%, fata de cele 70 de procente ale productiilor americane.

Alexandru Avdeev, care a fost ambasador in Franta inainte de a fi numit in actuala functie, a criticat printre altele calitatea slaba a numarului de programe televizate, fara sa propuna, totusi, nimic pentru a ridica nivelul acestora in masura in care, spune el, televiziunea tine de ministerul comunicatiilor si nu de al sau, al culturii.

Cinematografia rusa beneficiaza in prezent de un sistem de subventii, insa acestea sunt atribuite productilor unor realizatori care deja si-au adus contributia la epoca sovietica, cum ar fi Nikita Mihalkov.

In perioada URSS-ului, filmele care erau instrumente majore de propaganda erau finantate integral de stat, iar subiectele abordate cu predilectie erau revolutia, cel de-al doilea razboi mondial, munca, forta eroilor bolsevici sau a militarilor.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.