Pana foarte recent, razboiul din Irak era considerat cel mai mare dezastru dintre razboaiele pe care SUA sau aliatii sai occidentali le-au purtat in ultimii cativa zeci de ani.
Ultimele statistici arata ca, in timp ce acolo situatia s-a ameliorat, locul intai pare sa fie preluat de Afganistan. In ultimele luni, pierderile umane din aceasta tara majoritar tribala au crescut foarte mult si le-au depasit pe cele din Irak. Iunie a fost o luna "mortala" pentru trupele NATO si ale aliatilor sai in care lupta in Afganistan. Pe fondul renasterii puterii miscarii islamiste a talibanilor, luna trecuta au murit 46 de militari ai coalitiei, in timp ce coalitia din Irak a pierdut doar 36. Cifrele sunt in scadere in Irak, iar in Afganistan e luna cu cele mai mari pierderi dupa cea in care coalitia condusa de SUA a invadat tara. Cea mai mare parte a pierderilor, in ambele tari, provine din randul soldatilor americani.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.