Mii de pompieri din California continuau la sfarsitul saptamanii trecute sa lupte cu flacarile, care au distrus mai mult de 1.400 kilometri patrati in nordul statului, eforturile concentrandu-se in celebra regiune turistica Big Sur, relateaza AFP, potrivit NewsIn.

Mai mult de 1.200 structuri erau in continuare amenintare de flacari in aceasta zona impadurita, la 200 kilometri sud de San Francisco, au anuntat pompierii.

Duminica, focul fusese stins in proportie de doar 3%, iar drumul turistic care face legatura intre San Francisco si Los Angeles a ramas inchis circulatiei in aceasta regiune.

Incendiul, izbucnit la 21 iunie din cauza fulgerelor, a distrus 1.440 kilometri patrati de padure si vegetatie. Circa 18.600 persoane - pompieri si militari - participa la eforturile de stingere a incendiului, sprijiniti de 1.400 camioane-cisterna venite din vestul Statelor Unite si de circa 100 de elicoptere.

Nu s-au inregistrat victime, dar 29 locuinte, un magazin si alte 21 structuri au fost distruse.

Presedintele George W. Bush a declarat sambata starea de urgenta in California la nivel federal, in urma cererii guvernatorului Arnold Schwarzenegger.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.