Ljubljana isi incheie luni mandatul de sase luni in fruntea UE, lasand cele mai delicate probleme pe umerii francezilor.
Presedintia slovena a Uniunii Europene, detinuta de la 1 ianuarie, conform programului de rotatie, se incheie astazi. Lasand la o parte politicienii si administratia care se lauda cu succesele presedintiei, oamenii obisnuiti se bucura ca s-a terminat „nebunia“ care le aglomera strazile, le bloca traficul, din cauza nenumaratelor delegatii straine de functionari, diplomati si jurnalisti europeni si din cauza masurilor stricte de securitate. In cele 180 de zile ale presedintiei, Ljubljana a primit nu mai putin de 85 de vizite ale oficialilor CE, totalizand 149 de zile. Un jurnalist sloven ne-a sfatuit chiar ca atunci cand Romania va detine presedintia Uniunii (eveniment prevazut de-abia pentru 2019) sa organizam toate evenimentele si sediul de conferinte undeva in afara Bucurestiului.

Purtatorul de cuvant al biroului de comunicare al guvernului ne-a declarat ca autoritatile au inceput pregatirile din 2005, au construit un centru special de conferinte la Brdo, au organizat cursuri obligatorii pentru diplomati, ministri si functionari. 2.000 de oameni au participat la procesul de pregatire a presedintiei si la indeplinirea in sine a mandatului, costurile suportate de la bugetul slovenilor ajungand la 62 de milioane de euro.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.