Procuratura Republicii Moldova confirma ca liderul de la Chisinau i-a promis lui Medvedev niste falsuri.

La inceputul acestei luni, presedintele moldovean Vladimir Voronin anunta in deschiderea intalnirii sale cu presedintele rus Dmitri Medvedev, prilejuita de summit-ul informal al Comunitatii Statelor Independente (CSI) de la Sankt-Petersburg, ca intentioneaza sa restituie celebrului muzeu Ermitaj doua tablouri de mare valoare ce ar fi fost furate de acolo in 2006.

Conducerea muzeului rus Ermitaj a fost inca de pe atunci surprinsa de promisiunea liderului de la Chisinau, sustinand ca nu a pierdut tablourile cu princina, ultimul furt inregistrat la acest muzeu petrecandu-se in urma cu 32 de ani, in 1976. Acum, Procuratura Republicii Moldova confirma ca cele doua picturi promise de Voronin nu reprezinta decat niste falsuri, anunta vineri Jurnal de Chsinau, consultat de Rompres.

Potrivit datelor anchetei moldovenesti, lucrarile au ajuns clandestin din Ucraina in Republica Moldova si urmau sa fie vandute unui cetatean moldovean contra sumei de 250 de mii de euro.

"Vanzatorul" si-a informat clientul ca tablourile apartin pictorilor Vasili Polenov si Boris Ioganson si fac parte din lotul celor sustrase de la Ermitaj in 2006. Dar, o expertiza realizata de specialistii Muzeului National de Arte Plastice din Republica Moldova, la solicitarea organului moldovenesc de ancheta, a aratat ca acestea "nu reprezinta nici-o valoare artistica".


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.