Decizia Curtii Supreme a provocat bucurie in randul activistilor pentru autoaparare Cea mai inalta instanta judecatoreasca din SUA a confirmat ca dreptul fiecarui cetatean de a avea o arma este garantat de Constitutie.
Curtea Suprema din SUA a confirmat invalidarea unei legi in Washington D.C. , care le interzicea locuitorilor sa detina revolvere. Legea, promulgata in 1976, prevedea totusi dreptul cetatenilor de a avea in casa o pusca sau o carabina, cu conditia sa nu fie incarcata. Decizia le-ar putea permite sustinatorilor dreptului de portarma sa puna sub semnul intrebarii toate legile locale ce reglementeaza posesia armelor.

Situatia e considerata sensibila mai ales in marile orase ca New York si Chicago, unde sustinatorii argumenteaza ca portul unei arme este vital in lupta impotriva criminalitatii. De altfel, dupa aflarea verdictului, acestia au iesit pe strazi pentru a sarbatori. Este prima data in ultimii 70 de ani cand Curtea Suprema se pronunta cu privire la dreptul de portarma.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.