Fostul presedinte rus Valdimir Putin, care a devenit premier, ramane cel mai popular om politic din Rusia, cu un nivel de 83%, fata de 73% pentru succesorul lui in functie, Dmitri Medvedev, potrivit unui sondaj al Institutului independent Levada, relateaza APP, potrivit NewsIn.

Actiunile lui Vladimir Putin, presedinte in perioada 2000-2008 si care a devenit premierul Rusiei la 8 mai, sunt aprobate de 83% dintre rusi, un nivel niciodata inregistrat de premierii dinaintea lui, a caror popularitate oscila intre 29% si 49%.

Popularitatea sa o depaseste pe cea a lui Dmitri Medvedev. Noul lider beneficiaza de sustinerea a 73% dintre cetateni, fiind cel mai bun scor obtinut pana acum de tanarul presedinte, potrivit sondajului efectuat intre 20 si 23 iunie, pe un esantion reprezentativ de 1.600 de persoane.

Desemnat succesorul sau de catre Putin si ales in urma unei campanii electorale fara contracandidati reali, Medvedev este aprobat aproape de tot atatia rusi ca si pentru Putin in timpul primilor sapte ani de presedintie, cand nivelul sau de popularitate se situa in jur de 70%. Doar in 2007 Vladimir Putin a ajuns la un nivel de de 80%.

Premierul Vladimir Putin ocupa prima pozitie si in clasamentul oamenilor politici in care rusii au cea mai mare incredere (55%). Pe pozitia a doua se afla Dmitri Medvedev, cu un nivel de incredere de 40%.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.