Senatorul marocan Yahya Yahya, un contestatar al autoritatii spaniole asupra enclavelor Melilla si Ceuta din nordul Marocului, a fost plasat in detentie provizorie la ordinul unui judecator spaniol, relateaza AFP, citand surse din cadrul prefecturii din Melilla.

Potrivit NewsIn, senatorul a fost retinut joi de catre politia spaniola, in baza unui mandat de cautare si arestare eliberat de un judecator din Melilla, au declarat sursele citate. Yahya a fost luat in custodie la putin timp dupa ce trecuse ilegal granita dintre Maroc si enclava spaniola.

In aceasta dimineata, Yahya a comparut in fata unui judecator, care a hotarat plasarea sa "in detentie provizorie", au adaugat aceleasi surse, care insa nu au putut furniza detalii cu privire la motivul pentru care a fost emis mandatul de arestare si retinere a senatorului. Conform unor surse apropiate senatorului, citate de agentia marocana MAP, procesul sau va incepe in 17 iulie.

Potrivit presei spaniole, senatorul a fost retinut deoarece a refuzat in mai multe randuri sa compara in fata unui judecator din Melilla intr-un caz de agresiune a unor politisti spanioli in timpul unei interventii a politiei in perioada in care senatorul locuia in Melilla.

Yahya declarase anterior ca a refuzat sa se prezinte in fata unei curti spaniole deoarece nu recunoaste autoritatea Spaniei in Melilla. Yaha este un membru al Camerei Consilierilor (Senat), a doua camera ca importanta a Parlamentului marocan, si este un oponent renumit al prezentei spaniole in aceste doua enclave din nordul Marocului.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.