Guvernul premierului italian Silvio Berlusconi a castigat cu usurinta miercuri seara primul vot de incredere din Camera Deputatilor, referitor la o serie de masuri fiscale, relateaza AFP, potrivit NewsIn.

In total, 326 de deputati au votat in favorea executivului, iar 260 impotriva, potrivit agentiei de presa ANSA.

Textul prevede in special o serie de masuri vizand italienii care au contractat credite imobiliare cu rata a dobanzii variabila si care se afla in prezent in dificultate, dar si norme privind reducerea impozitelor pentru orele suplimentare si primele de productivitate si eliminarea lor pentru resedinta principala.

Aflat la guvernare din 8 mai, Guvernul Berlusconi a fost obligat sa convoace acest vot de incredere pentru a reusi sa transforme decretul de lege adoptat in 21 mai in lege, in termenul constitutional de 60 de zile, adica inainte de 20 iulie.

Guvernul vrea sa evite astfel obiectiile opozitiei, care a depus aproximativ 500 de amendamente la acest decret de lege.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.