Tibetul si-a redeschis, de ieri, portile pentru turistii straini, la trei luni dupa ce guvernul a inchis regiunea autonoma in urma protestelor antiguvernamentale violente din capitala Lhasa.
Primul grup de turisti straini, din Suedia, a ajuns miercuri dimineata pe aeroportul din apropierea Capitalei, a precizat purtatorul de cuvant al Biroului de turism din Tibet, Liao Lisheng. “Tibetul este acum deschis pentru toti turistii, din tara sau de peste hotare”, a adaugat el. Intr-un comunicat postat pe site-ul biroului de turism se precizeaza ca lupta impotriva “separatistilor”, care vor ca Tibetul sa se desprinda de China, s-a terminat. “Societatea tibetana este stabila si armonioasa, iar mediul inconjurator este superb”, se mentioneaza in text.

Violentele din luna martie si interdictia turistica ce a urmat au afectat grav economia Capitalei tibetane Lhasa, care a devenit tot mai dependenta de veniturile din turism in urma deschiderii liniei ferate, in urma cu doi ani. Tibetul a avut 4 milioane de vizitatori in 2007, cu 60 de procente mai multi decat in anul anterior, veniturile obtinute fiind de 687 de milioane de dolari. Turismul autohton a fost reluat in Tibet la sfarsitul lui aprilie, dupa o luna de la confruntarile violente. Totusi, angajatii agentiilor de voiaj din Beijing sustin ca turismul spre Tibet nu va aduce profit pana in octombrie.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.