Populatia Bulgariei, care in 2007 era de aproape 7,6 milioane de locuitori, se va diminua cu aproape o treime, pana la 5,1 milioane, pana in 2060, potrivit estimarilor Institutului national de statistica, publicate azi, relateaza AFP, potrivit NewsIn.

Populatia Bulgariei, tara balcanica mica, scade continuu din 1988, cu un an inainte de caderea comunismului, in conditiile in care tara avea atunci 8,9 milioane de locuitori. Masurile adoptate de guvern in favoarea cresterii nivelului natalitatii nu vor fi suficiente pentru a inversa aceasta tendinta de scadere a populatiei, potrivit sursei citate.

In afara de scaderea numarului nasterilor, Bulgaria se va confrunta si cu imbatranirea populatiei, o problema pentru majoritatea tarilor europene.

Numarul persoanelor suficient de in varsta pentru a munci va scadea de la 63% din populatia anului 2010 la 50% in 2090, avertizeaza Institutul. In paralel, proportia pensionarilor va ajunge de la 23% in 2010 la 37% in 2060.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.