Capitanul unui cargou care fusese sechestrat la sfarsitul mai in Golful Aden in timp ce se indrepta spre Constanta, si-a recuperat vasul, a anuntat azi armatorul olandez Reider Shipping, transmite AFP, otrivit NewsIn.

"Piratii care preluasera constrolul asupra vasului Amiya Scan in 25 mai in largul Somaliei au redat controlul asupra cargoului capitanului si echipajului marti seara", se arata intr-un comunicat al armatorului.

"Capitanul si echipajul (format din patru ofiteri rusi si cinci marinari filipinezi - n.red.) a preluat controlul vasului", care a pornit spre Canalul Suez, potrivit sursei citate.

Echipajul este "in stare buna", precizeaza armatorul. "Capitanul vasului Amiya Scan a confirmat ca el si oamenii lui au fost tratati relativ bine", adauga comunicatul.

Cargoul, care transporta o platforma petroliera demontata, fusese atacat de pirati in apele internationale ale Golfului Aden dupa ce parasise portul kenyan Mombasa in 19 mai, indreptandu-se spre Constanta.

Amiya Scan, aflat sub pavilion panamez, a fost sechestrat de pirati timp de 31 de zile. Armatorul nu precizeaza daca a platit sau nu o rascumparare.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.