Michelle Obama, sotia candidatului democrat la alegerile prezidentiale americane Barack Obama, este considerata de sustinatorii sai o noua Jackie Kennedy, dar este si vizata de numeroase atacuri dure, unii calificand-o drept aroganta, chiar rasista si lipsita de patriotism, comenteaza AFP, potrivit NewsIn.

Laudata de sustinatori pentru gratia si inteligenta sa, ea a fost supranumita de presa conservatoare "jumatatea penibila" a senatorului de Illinois si "Doamna Repros", fiind acuzata si ca alimenteaza resentimentele comunitatii de culoare fata de albi si ca se plange in mod constant.

Un sondaj publicat saptamana aceasta de centrul american Pew arata ca americanii o considera mai controversata decat Cindy McCain, sotia candidatului republican John McCain. Astfel, 28% dintre persoanele chestionate spun ca au auzit pana acum, in presa, comentarii negative legate de Michelle Obama, fata de numai 7% care au auzit despre Cindy McCain, potrivit studiului realizat la inceputul lunii iunie pe un esantion de 1.006 persoane.

Michelle Obama, in varsta de 44 de ani, a luat deja masuri drastice pentru a-si reface imaginea, participand miercuri la o emisiune destinata femeilor casnice si difuzata spre sfarsitul diminetii pe postul de televiziune ABC.

Aparitia sa la emisiunea "The View" i-a adus numeroase elogii doamne Obama. Mama a doi copii, ea si-a pastrat alura zvelta, ajutata si de inaltimea de 1,82, iar eleganta ei este pe masura inteligentei.
"A parut incredibil de desteapta", a declarat pentru AFP, Frank Settipani, un medic din Colorado, despre Michelle Obama, absolventa a Princeton si Harvard.

A fost "imaginea gratiei, stilului si unei extraordinare inteligente" in cursul emisiunii, a scris Thyra Lees-Smith pe pagina de Facebook a sotiei senatorului de Illinois. "Dar ceea ce este cu adevarat impresionat este ca a reusit sa faca acest lucru fara sa para distanta sau inabordabila. O ador pe Jackie (Kennedy - n.red.), dar cred ca Obama se ridica la acelasi nivel in ceea ce priveste clasa pura", a adaugat ea.

Cara Berg Rainey, soldat in armata americana, a salutat-o pe Michelle Obama, care aduce, din punctul sau de vedere, "aceleasi idealuri de frumusete si eleganta pe care le-a adus Jackie" Kennedy la Casa Alba.

Dar nu este suficient sa cucereasca americanii dand dovada de inteligenta si de gratie, Michelle Obama trebuie si sa reduca la tacere criticile din presa americana.
Atat mass-media, cat si Cindy McCain i-au pus la indoiala patriotismul, atunci cand a declarat in februarie, in fata unei multimi de alegatori: "Pentru prima data in viata mea de adult, sunt cu adevarat mandra de tara mea".

Si salutul "pumn in pumn", complice, cu sotul ei in seara victoriei acestuia in cursa pentru investitura democrata a fost calificat drept "salut terorist" de postul de televiziune Fox News, care si-a cerut ulterior scuze. Michelle Obama a tinut cont de aceste acuzatii in cursul "The View". Ea a salutat prezentatoarele la fel, explicand ca este vorba de un gest la moda.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.