Tabloul pictorului impresionist Claude Monet, intitulat "Lacul de la Nymphas" (Le Bassin aux Nymphas), a fost vandut marti seara, in cadrul Casei de licitatii Christie's din Londra, pentru suma de 51,7 milioane de euro, batand recordul mondial pentru un tablou al artistului, informeaza AFP.
Opera de arta, care face parte din deja celebra serie ce ilustreaza peisajul din zona Nymphéas, a depasit asteptarile, valorea sa initiala fiind estimata intre 18-24 de milioane de lire.

Recordul precedent pentru un tablou al pictorului Monet a fost inregistrat in mai anul trecut la New York, cand tabloul " Podul catre calea ferata din Argenteul" (Le Pont du chemin de fer a Argenteuil), a fost vandut pentru suma de 41,4 milioane de dolari.

"Lacul de la Nymphéas" a fost realizat de pictor in 1919 la resedinta sa din Giverny si este unul dintre cele patru tablouri ale acestei serii "Nymphéas" pe care Monet a initiat-o in 1914, celelalte tabouri aflandu-se la Muzeul Metropolitan din New York, intr-o colectie privata.

"Tabloul a fost vandut pentru 51 de milioane de euro unui colectionar anonim, dupa o lupta stransa a mai multor clienti prezenti in sala sau in legatura directa prin telefon, inregistrand un nou record mondial pentru artist, lucru care confirma increderea nestramutata a oamenilor in piata obiectelor de arta", a declarat Olivier Camu, directorul sectiunii de arta impresionista si moderna din cadrul Christie's, Londra, citat de AFP.

Claude Monet a trait intre anii 1840 - 1926 si este considerat intemeietorul impresionismului francez, precum si cel mai prolific practician al miscarii filosofice care avea ca scop preamarirea virtutilor naturii.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.