Iranul va fi ras de pe fata pamantului, daca va incearca sa atace Israelul, a avertizat ministrul israelian al infrastructurilor si fostul ministru al apararii Binyamin Ben Eliezer, intr-un interviu publicat azi de cotidianul rus Kommersant, citat de AFP, potrivit NewsIn.

"Daca Teheranul incearca doar sa atace Israelul, Iranul va fi ras de pe fata pamantului", a declarat ministrul, considerat unul dintre adeptii unei abordari dure in politica externa israeliana.

"Nu planificam niciun atac impotriva Iranului", a adaugat el, intrebat, in timpul unei vizite in Rusia, daca manevrele militare israeliene din iunie de la Mediterana au avut acest obiectiv.

"Pentru a evita catastrofele, lumea trebuie sa ia masuri concrete, inainte sa fie prea tarziu", a continuat el, cerand in special sanctiuni impotriva companiilor care lucreaza cu Iranul, "in special companii europene".
Ben Eliezer a afirmat ca nu se refera la companiile ruse, unele implicate in constructia primei centrale nucleare iraniene la Bouchehr. "Dialogul dintre autoritatile ruse si israeliene este excelent. Rusia ne intelege problemele si temerile", a spus el.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.