Noul primar al Londrei, Boris Johnson, si-a exprimat marti "consternarea" in legatura cu o ancheta "ridicola" a politiei care il vizeaza pentru ca are o tabachera ce i-a apartinut fostului ministru irakian de Externe Tarik Aziz, relateaza Daily Telegraph.
Johnson, fost jurnalist, spune ca a gasit tabachera din piele rosie printre ruinele unei case bombardate a lui Tarik Aziz, cand realiza un reportaj in Irak in 2003 si ca avocatii acestuia l-au asigurat ca fostul oficial irakian doreste ca tabachera sa fie un cadou pentru Johnson. Totusi, primarul a predat luni tabachera politiei, care o va pastra pana la finalizarea anchetei.

Johnson a fost foarte incantat de gasirea tabacherei lui Aziz si chiar a povestit intr-unul din reportajele sale despre acest "trofeu". Primarul sustine insa ca laburistii au deformat intreaga poveste si l-au reclamat la Politie. "Au gasit articolul si s-au dus la Politie, unde au cerut sa fiu anchetat. Acesti sarmani politisti nu au avut de ales decat sa lanseze o ancheta asupra acestei afaceri ridicole si mi s-a spus ca trebuie sa le predau tabachera, pentru ca altfel vin dupa mine la Primarie cu catusele", a afirmat Johnson. Glumind pe tema presupusei sale "crime de razboi", primarul Londrei a declarat ca regreta ca George W. Bush sau Tony Blair nu au fost niciodata anchetati de Politie dupa conflictul militar din Irak. "Se pare ca un om politic occidental va plati pana la urma pretul implicarii sale in razboiul din Irak", a spus Johnson amuzat. In apararea sa, primarul londonez sustine ca a primit o scrisoare de la avocatii lui Aziz, care l-au asigurat ca fostul oficial irakian doreste ca tabachera sa fie un cadou pentru Johnson.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.