Capitala germana Berlin gazduieste marti o noua runda de negocieri de pace pentru Orientul Mijlociu. Reprezentantii a 40 de tari vor discuta modalitati de imbunatatire a standardelor judiciare si politienesti ale autoritatii palestiniene.

Conferinta de la Berlin nu va aborda detaliile unui viitor acord de pace in Orientul Mijlociu. Scopul sau, in aparenta mai modest, este de a asigura finantare pentru imbunatatirea sistemului de justitie din teritoriile palestiniene.

Banii vor fi folositi pentru formarea de ofiteri de politie sau judecatori si pentru construirea de inchisori.
Insa trimisul comunitatii internationale pentru Orientul Mijlociu, Toni Blair, afirma ca crearea unui sistem penal coerent este una dintre masurile pe care Autoritatea Palestiniana trebuie sa le ia, pentru a convinge Israelul de seriozitatea intentiilor sale de pace.

Conferinta de la Berlin se va referi doar la aranjamente privind Cisiordania. Fasia Gaza nu intra in calcul, deoarece aceasta este controlata de militantii radicali din Hamas.

In cadrul evenimentului vor avea loc si discutii directe intre Israel si Autoritatea Palestiniana, cu participarea trimisilor Statelor Unite, Rusiei, Uniunii Europene si Natiunilor Unite.


Despre autor:

Sursa: Bbc.co.uk


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.