Presedintele francez Nicolas Sarkozy a criticat dur miscarea palestiniana Hamas, aflata la putere in Fasia Gaza, spunand ca Franta nu discuta cu "teroristii", relateaza AFP, potrivit NewsIn.

"Hamas greseste foarte mult in felul in care actioneaza. Nu se ajunge la pace prin terorism si nu se discuta cu teroristii. Este valabil pentru Hamas si pentru toti cei care se comporta astfel", a declarat el, dupa o intalnire cu presedintele palestinian Mahmoud Abbas.

"Le-am spus prietenilor nostri palestinieni: 'Fiti ca presedintele Abbas, care are o politica de angajament, si distantati-va de cei care cred ca violenta poate rezolva problemele", a adaugat Sarkozy, intr-o conferinta de presa sustinuta in Cisiordania.

El le-a cerut palestinienilor sa sustina persoanele care, ca si presedintele Mahmoud Abbas, "sunt alese democratic si nu sunt aduse la putere prin forta armelor" si a spus ca doreste un stat palestinian "in care sa exista o singura autoritate pentru securitate, armata palestiniana, si nu militiile unei grupari teroriste".

"Nu mi-e frica sa spun lucrurilor pe nume, atunci cand cineva se comporta ca un terorist este terorist. Nu reparam o nedreptate prin terorism", a subliniat Sarkozy, care incheie o vizita de trei zile in Israel si Cisiordania. "Franta discuta cu oamenii curajosi care fac politica si nu terorism. Franta discuta cu oamenii pacii si nu cu cei care pun bombe", a subliniat el.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.