Presedintele francez Nicolas Sarkozy a declarat azi la Bethleem, ca formarea unui stat palestinian este "o prioritate" pentru Franta si a reiterat apelul privitor la oprirea colonizarii israeliene, relateaza AFP, potrivit NewsIn.

"Le-am spus prietenilor nostri israelieni ca nedreptatea facuta poporului evreu nu se poate indrepta prin nedreptate la adresa poporului palestinian", a spus el dupa intalnirea cu liderul palestinian Mahmoud Abbas.

"Siguranta Israelului nu este negociabila pentru Franta, dar formarea unui stat viabil, democratic si modern pentru palestinieni este o prioritate a Frantei", a subliniat Sarkozy.

"Franta cere oprira colonizarii, inclusiv in Ierusalimul de Est", a adaugat liderul frrancez, la incheierea vizitei de trei zile in Israel si in Cisiordania.

"Asa cum am spus de mai multe ori, incetarea colonizarii, principalul obstacol pentru pace, este primordiala. Condamnam orice decizie unilaterala care prejudiciaza solutionarea definitiva si aduce atingere viabilitatii viitorului stat palestinian si procesului politic in curs", a declarat Sarkozy cotidianului Al-Quds, luni.

"Vreau sa repet aici cerinta noastra, inscrisa in Foaia de parcurs pe care partile s-au angajat sa o respecte la Annapolis, aceea privind incetarea completa a activitatilor de colonizare, inclusiv a celor legate de dezvoltarea naturala, inclusiv in Ierusalimul de Est", a adaugat Sarkozy.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.