Primaria orasului Padova intentioneaza sa "inroleze" politisti romani pentru combaterea infractionalitatii in randul imigrantilor din Europa de Est.
Autoritatile italiene au precizat ca vor sa coopteze in randul politistilor autohtoni specialisti din Romania, familiarizati cu modul "de lucru" si cu limba infractorilor originari din tara noastra, potrivit site-ului Tgcom.mediaset.it. Aceasta propunere a fost facuta primariei de profesoara universitara specializata in politici europene Patrizia Messina, si a fost imediat acceptata de administratia de centru-stanga a orasului.

Drept urmare, in mai putin de o luna, asesorul la primaria din Padova, Marco Carrai, si comandantul politiei locale, Lucio Terrin, se vor deplasa la Arad pentru a semna un acord cu Ministerul de Interne din Romania. In caz de intelegere, in luna septembrie doi politisti din judetul Arad vor fi angajati alaturi de politistii din Padova. Salariul va fi platit de Ministerul roman de Interne, iar cazarea si masa vor fi asigurate de autoritatile locale italiene, mai noteaza presa peninsulara.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.