Un consilier al presedintelui ultraconservator iranian Mahmoud Ahmadinejad a declarat astazi ca acesta a fost vizat de doua tentative de asasinare - in Irak, in luna martie, si in Italia, la inceputul lunii iunie, cand a participat la o conferinta internationala, informeaza NewsIn.

"Actiunile presedintelui din ultimii trei ani au pus in pericol interesele ilegitime ale multor oameni in Iran si in afara tarii, de aceea unii au incercat sa il asasineze", a declarat Ali Zabihi, consilier pentru resurse umane.

"Comploturile pentru asasinarea presedintelui in Irak si la Conferinta FAO (Organizatia Natiunilor Unite pentru alimentatie si agricultura) au esuat datorita lui Dumnezeu", a declarat el, citat de agentia Fars.
Joia trecuta, presedintele a declarat ca "inamicii" au planificat rapirea si uciderea sa in timpul vizitei istorice din Irak in luna martie, insa o schimbare de program a dus la esuarea complotului. "Am primit informatii potrivit carora inamicii au planificat rapirea si uciderea presedintelui iranian in timpul vizitei sale din Irak", a spus el. Zabihi a declarat ca unele grupuri incearca sa pregateasca asasinarea presedintelui odata cu apropierea alegerilor prezidentiale din 2009.

"La fel ca la inceputul revolutiei (islamice din 1979), unii din interiorul si din afara tarii incearca sa creeze un climat otravit pentru a pregati o actiune impotriva lui, in conformitate cu ordinul dat de (presedintele american George W. Bush - n.r.) de a-i ucide pe liderii iranieni", a declarat Zabihi. El a acuzat "unii prieteni si altii, care pretind ca sustin guvernul", ca l-au abandonat pe presedinte.

Presedintele Ahmadinejad este tot mai criticat, inclusiv in randul conservatorilor, care il acuza ca gestioneaza prost tara si ca a provocat o inflatie care a ajuns la 25%. Potivit lui Zabihi, dusmanii lui Ahmadinejad se tem ca "iranienii vor sustine realegerea lui in functie".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.