Pompierii din California incercau duminica sa controleze 400 de incendii de vegetatie din nordul statului, care se confrunta pentru a patra zi la rand cu un val de caldura care a dus la o suprasolicitare a retelei electrice, transmite Reuters.
O cladire a fost distrusa, iar 150 de locuinte din apropiere de Fairfield, la 64 de kilometri sud-vest de Sacramento, au fost evacuate din calea celui mai violent incendiu, care a cuprins deja 1.416 hectare din comitatul Napa, cunoscut pentru productia de vin.

"Bineinteles, vremea este foarte calda si uscata aici, iar acest incendiu s-a extins repede pe un teren foarte abrupt si a devenit inaccesibil. Ne este greu sa stabilim linii de control", a declarat David Shew, de la Departamentul pentru silvicultura si protectia impotriva incendiilor.

Duminica dimineata, focul era controlat in proportie de 10%, iar serviciile de pompieri se asteptau sa le fie mai usor in continuare, in conditiile in care temperaturile caniculare erau in scadere.
Majoritatea incendiilor din nordul Californiei au fost provocate de furtunile uscate, insotite de descarcari electrice, care au fost inregistrate vineri in acest stat.

Vineri, in decurs de 24 de ore, aproximativ 5.000 - 6.000 de fulgere au fost inregistrate in regiune, declansand incendii locale.

"La un numar semnificativ de incendii nu avem oameni deocamdata". a explicat Shew. "Nu avem suficiente resurse pentru a trimite la fiecare dintre ele, asa ca va trebui sa rezolvam problema cum putem", a adaugat el.

California a fost afectata in ultimele patru zile de un val de caldura, temperaturile atingand 37,8 grade Celsius in aproape tot statul. Plajele au fost pline de oameni, iar in sud unele comunitati s-au confruntat cu pene de curent, deoarece reteaua a fost suprasolicitata de aparatele de aer conditionat si de ventilatoare.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.