Solstitiul de vara, cea mai lunga zi a anului, a fost prilej de sarbatoare pentru cultele pagane. Cel putin 30.000 de britanici s-au adunat sa sarbatoreasca pe locul celebrului monument Stonehenge.
Zeci de mii de adepti ai cultelor pagane s-au adunat sambata in apropierea cercului de monoliti de la Stonehenge, din Marea Britanie, ca sa vada rasaritul de soare in cea mai lunga zi a anului. Vremea nu a tinut cu petrecaretii, a fost frig si a plouat. Insa, organizatorii spun ca de mult nu au mai avut parte de o asemenea multime. Unii au fost preoti druizi care continua traditiile precrestine ale saxonilor, altii doar curosi.

Dincolo de ocean, in Bolivia, solstitiul de vara a fost sarbatorit de indieni pe ruinele incase de la Tiahuanaco. La ceremoniile prilejuite de Anul Nou al indienilor a fost prezent chiar seful statului Evo Morales, primul presedinte indian al Boliviei.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.