Judecatoarea Nicoletta Gandus, vizata de cererea de recuzare, s-a pronuntat impotriva suspendarii procesului, intr-o ordonanta. Legea italiana nu prevede suspendarea proceselor in cazul cererii unei recuzari.

Berlusconi este judecat impreuna cu fostul sau avocat britanic David Mills de catre tribunalul din Milano din martie 2007. El este acuzat ca i-a dat lui Mills 600.000 de dolari in schimbul unor marturii false in favoarea sa in fata justitiei italiene, in doua procese de la sfarsitul anilor '90.

Sustinand un amendament al majoritatii care va avea ca efect suspendarea a mii de procese, printre care si al sau, pentru a da prioritate judecarii altor cazuri, mai grave, Berlusconi a anuntat saptamana aceasta depunerea unei cereri de recuzare impotriva magistratului. El a acuzat-o ca a afisat "public pozitii violent opuse" guvernului pe care l-a condus din 2001 pana in 2006.

Parchetul Curtii de Apel din Milano s-a pronuntat deja in favoarea respingerii acestei cereri, din cauza caracterului sau tardiv. Decizia Curtii de Apel este asteptata la 10 iulie.