O comedie satirica intitulata "L-am ucis pe Berlusconi", realizata de italienii Gianluca Rossi si Daniele Giometto, a iesit vineri pe ecrane in Italia, dar numai in trei cinematografe, relateaza AFP, potrivit NewsIn.

"Distribuitorii s-au speriat de titlul filmului", a spus un responsabil al micii case de productie Collepardo Film. "Aveam un acord cu un circuit de sali, la Roma si Florenta, care insa au renuntat in ultimul moment ", a adaugat ea.

Filmul prezinta aventurile lui Matteo Luisi, care, dupa o cearta cu sotia sa, accidenteaza un barbat care se dovedeste a fi premierul Silvio Berlusconi. Din moartea fictiva a acestuia rezulta o reflectie satirica asupra politicii si presei.

Autorii au fost interesati "de raportul ambiguu dintre realitatea vietii sociale si reprezentarea in presa si imaginarul colectiv", potrivit dosarului de prezentare.

Filmul a iesit in trei sali - la Roma, Florenta si Torino - si va fi propus in alte doua cinematografe incepand din 27 iuinie.

"L-am ucis pe Berlusconi" va fi de asemenea prezentat in deschiderea, sambata, a festivalului de cinema independent Drake Film festival, din regiunea Napoli. Pelicula este o adaptare a unui roman de Andrea Salieri, publicat in Italia in 2003.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.