Barack Obama, candidatul democrat la Casa Alba, a prezentat personal scuze unor femei de religie musulmana, care, pentru ca purtau valul islamic, au fost impiedicate de militantii democrati sa apara intr-o fotografie alaturi de el, arata NewsIn.

Obama i-a telefonat lui Shimaa Abdelfaadel si a lasat un mesaj pe robotul telefonic pentru Hebba Aref, in urma unui protest adresat de reprezentanti ai comunitatii musulmane americane, care i-au cerut sa prezinte scuze celor doua femei.

Responsabilii campaniei lui Obama au spus ca pentru incident sunt vinovati militanti voluntari care asigurau ordinea la o adunare in Detroit, luni. Voluntarii le-au spus celor doua femei ca nu pot figura intr-o fotografie alaturi de Obama, din cauza ca purtau "hijab", valul islamic.

"Actiunea voluntarilor este inacceptabila si nu reflecta in niciun mod orientarile politicii mele din campania electorala", a subliniat Obama.

"Campania noastra urmareste sa uneasca oamenii si ii sunt recunoscator doamnei Abdelfaadel ca mi-a acceptat scuzele si sper ca si doamna Aref o va face, ca si orice alta persoana care s-a simtit ofensata in urma acestui incident", a adaugat el.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.