Soferii de camioane organizeaza miercuri un protest de amploare pe strazile Bruxelles-ului, cu o zi inaintea summit-ului liderilor Uniunii Europene.

Camionagii sunt nemultumiti de escaladarea pretului carburantilor si cer reduceri semnificative ale taxelor.
Politia a inaltat deja baricade pe strazile din Bruxelles. Sunt asteptati protestari din intreaga Europa, in cadrul celei mai mari demonstratii din capitala belgiana din ultimii ani.

Au fost luate masuri speciale de securitate in jurul cartierului general al Comisiei Europene, care va fi blocat din toate partile de camioane si tractoare.

Camionagii sunt furiosi din cauza pretului ridicat al carburantilor si cer liderilor europeni sa treaca la actiune. Lor li se alatura si fermieri, care sustin ca importurile din afara Uniunii Europene sunt pe cale sa ii aduca la faliment.

Bruxelles-ul s-a mai confruntat cu demonstratii de mari proportii. In 1999, lucrurile au luat o turnura violenta iar politia a fost nevoita sa foloseasca tunuri cu apa.

Protestele de acum survin inaintea reuniunii de joi a liderilor Uniunii Europene. A fost organizata o mare operatiune de securitate, menita sa asigure linistea summit-ului, chiar daca demonstratia de protest este programata sa se incheie inaintea demararii acestuia.


Despre autor:

Sursa: Bbc.co.uk


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.