Raportul elaborat de Augustin Diaz de Mera (PPE-DE, Spania) cu privire la organizarea si continutul schimbului de informatii extrase din cazierele judiciare, ce prevede crearea unui sistem computerizat pentru schimbul de date legate de condamnarile penale (European Criminal Records Information System - ECRIS), prin utilizarea unui format standard, a fost adoptat.
Potrivit noii reglementari, daca o persoana dintr-un stat membru este condamnata penal in alt stat al UE, cea din urma tara are obligatia sa transmita anumite informatii din cazierul judiciar statului membru de origine. Astfel, fiecare stat al UE va trebui sa desemneze o autoritate competenta care sa stocheze informatiile cu privire la extrasele din cazierele judiciare, acestea trebuind actualizate, in mod sistematic, pentru a putea fi consultate de orice autoritate judiciara din UE care face o solicitare in acest sens.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.