Pe posturile de radio France Info si France Culture a fost difuzat un mesaj, potrivit caruia "din cauza unui ordin de greva impotriva reformei si a finantarii audivizualului public, nu suntem in masura sa difuzam programul nostru obisnuit".

Salariatilor de la France Televisions, Radio France, RFI, Institutul National al Audiovizualului (INA) si de la TV5 Monde li s-a cerut sa isi opreasca lucrul, apoi sa demonstreze la Paris "pentru apararea serviciului public si a garantiei pluralismului informatiei".

Aceasta greva vine la o zi dupa ce o comisie insarcinata sa reflecte asupra viitorului audiovizualului public a avut o ultima intrunire inainte de a inainta concluziile luate, pe data de 25 iunie, presedintelui.
Nicolas Sarkozy a anuntat pe 8 ianuarie, spre surprinderea tuturor, suprimarea viitoare a publicitatii pe antenele serviciului public.

Intersindicalistii se asteapta la o mobilizare mult mai puternica dacat cea din 13 ianuarie, zi marcata de o greva de mare amploare, fara precedent in sector, dupa inchiderea in 1974 a ORTF, organism public ce grupa televiziunea si radioul.