Secretarul General al ONU, Ban Ki-Moon, se bucura de cea mai mare popularitate in randul personalitatilor politice si publice din lume, potrivit unui sondaj citat de postul de radio “Eho Moskvi”.
Fostul presedinte rus Vladimir Putin, in prezent prim-ministru, s-a clasat pe locul secund in topul realizat de compania WorldPublicOpinion, iar pe pozitia a treia se situeaza premierul Marii Britanii, Gordon Brown, care se bucura de sprijinul persoanelor chestionate din sase state ale lumii. Clasamentul a fost realizat in perioada ianuarie-mai 2008, in 20 de state ale lumii. Toate personalitatile care apar in top detineau aceleasi functii in perioada realizarii sondajului, cu exceptia lui Vladimir Putin, care era presedintele Rusiei, politica sa externa fiind aprobata de 80 la suta dintre cetatenii Rusiei si de 70 la suta dintre chinezi. Unul dintre putinii politicieni care nu se bucura de popularitate in propria sa tara este presedintele Statelor Unite, George W. Bush, mai simpatizat in Nigeria si India decat in Statele Unite, unde intruneste doar simpatiile a 41 la suta dintre cei intervievati.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.