Presedintele francez Nicholas Sarkozy a tinut un discurs in care a prezentat reforma armatei franceze, care va deveni mai "usoara", mai adaptata provocarilor de azi.
Ea va avea cu 54.000 de oameni mai putin decat acum, o scadere de la 271.000 la 224.000, in schimb va fi mult mai mobila si mai flexibila. De asemenea, investitii majore vor fi facute in domeniul spionajului militar, mai ales al achizitionarii de sateliti de spionaj si de avioane-spion fara pilot. Reforma e destinata contracararii celei mai mari amenintari la adresa Frantei - amenintarea terorista, despre care Sarkozy spune ca "maine poate lua o noua forma, chiar mai serioasa, cu mijloace nucleare, chimice sau biologice". El mai vrea si crearea in viitor a unei armate europene efective si, in acest sens, a cerut continuarea proiectelor de creare a unei "Europe a apararii", in ciuda faptului ca Tratatul de Reforma al UE a fost respins prin referndum in Irlanda.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.