Din cauza furtunii si a debarcaderului neoperational, capitanul a decis ca e mai sigur sa nu acosteze, conform unei relatari postate luni seara pe portalul ucrainean Segodnia, citat de Rompres.

Cei 60 de pasageri de pe "Krasnaia Strela" au putut sa admire de la bordul vasului farul si marginile abrupte ale acestei bucati de uscat din Marea Neagra. Marea nu era tocmai calma in ziua pe care guvernatorul regiunii Odesa, Nikolai Serdiuk, si-ar fi dorit-o festiva, iar lucrarile la debarcaderul din Insula Serpilor nu au fost inca finalizate, iar acostarea ar fi implicat unele riscuri. Capitanul a decis ca nu este cazul.

Dupa cum a declarat Maria Evrolenko, secretara de presa a guvernatorului regiunii Odesa Nikolai Serdiuk, in Insula Serpilor a ajuns totusi sambata un grup de oficiali, cu ajutorul unei barci cu motor.

Cu ocazia inaugurarii noului traseu turistic, guvernatorul Nikolai Serdiuk a deschis si un "muzeu de istorie si arheologie", amenajat in insula, pe care l-au putut vedea doar oficialii care l-au insotit. "Muzeul" este adapostit intr-una din micile camere ale unei vechi baraci graniceresti. Printre putinele exponate se numara cateva amfore grecesti si o serie de artefacte descoperite in Insula Serpilor.

In pofida intentiilor autoritatilor ucrainene de a transforma Insula Serpilor, unde legenda spune ca s-ar fi aflat templul lui Ahile, intr-o "Mecca turistica a regiunii Odesa", lucrarile de amenajare a insulei treneaza, subliniaza portalul Segodnia, potrivit caruia finalizarea debarcaderului este cea mai acuta problema a locului.