In lumina ultimelor declaratii ale presedintelui iranian, Mahmoud Ahmadinejad si a unor dezvaluiri din presa occidentala, potrivit carora tara sa ar putea detine schita unei arme nucleare avansate, un atac asupra Iranului pare iminent.
Razboiul impotriva acestui stat nu va fi insa declansat de SUA, asa cum s-a tot vehiculat in ultima vreme, ci de catre Israel, care se teme din ce in ce mai mult ca Iranul detine sau va detine in scurt timp arma nucleara, dezvaluie „Der Spiegel“. Pozitia celor mai multi membri ai Cabinetului israelian este in favoarea unui atac asupra Iranului, chiar daca expertii internationali sustin ca Ahmadinejad nu are (inca) bomba atomica. Generalul in rezerva Dani Yatom, membru al Knesset (Parlamentul israelian) si consilier militar al fostului premier Yitzak Rabin, nu mai crede in eficienta sanctiunilor si declara ca „o operatie militara este necesara, daca lumea vrea sa opreasca Iranul“. Parerea sa este impartasita si de alti politicieni, printre care Shaul Mofaz, actualul ministru al transporturilor si fost ministru al apararii, si Yaakov Edri, ministrul imigratiei. Analistii mai spun ca, daca Israelul este intr-adevar hotarat sa atace Iranul, va trebui s-o faca pana in noiembrie, adica pe ultima „suta de metri“ a administratiei Bush.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.