Justitia ceha a inceput astazi sa judece o mama si alti cinci adulti acuzati ca au sechestrat si torturat doi baietei, aparent in numele unei secte aparute din "Miscarea Graal", pentru a scoate "raul" din ei, relateaza AFP, potrivit NewsIn.

"Este ingrozitor. Nu reusesc sa inteleg cum am putut face asa ceva", a spus mama, in prima zi a procesului din Brno.

Klara Mauerova, in varsta de 31 de ani, risca pana la 12 ani de inchisoare. Fiii sai - Ondrej, de 8 ani, si Jakub, de 10 ani - au fost plasati intr-un centru din Brno si vor avea nevoie de asistenta psihiatrica tot restul vietii, a spus marti procurorul Zuzana Zamoravcova.

Chinurile prin care au trecut cei doi frati au fost descoperite in mai 2007 in urma unei alerte date de un vecin, care, din intamplare, surprinsese imagini de la camerele video instalate in casa in care ei locuiau cu mama lor, in Kurim. Ancheta a stabilit ca, sub influenta unei alte membre a sectei care locuia acolo, mama a inceput sa-si tortureze copiii, crezand ca astfel alunga "raul" din ei.

Potrivit actului de acuzare, ea ii inchidea, dezbracati si legati, in custi pentru caini, ii batea frecvent ore in sir, ii ardea cu tigara si ii ranea cu obiecte ascutite, de exemplu cu furculite. Totusi, mama a cedat cand secta, care cerea supunere totala prin intermediul unor probe teribile, i-a cerut sa taie o bucata de tesut de la micul Ondrej si apoi sa-l oblige sa o manance, potrivit unei marturii.

Printre adeptii adusi in fata justitiei figureaza Barbora Skrlova, de 33 de ani, o femeie cu trasaturi de copil, care urma sa devina "zeita" sectei. Potrivit politiei, ea este cea care a reusit sa o subjuge pe Klara, pana la a obtine "deformarea patologica a instinctului matern".

Barbora Skrlova locuia pe atunci in casa din Kurim unde a fost descoperit Ondrej, gol, legat la maini si la picioare. In momentul arestarii, ea a reusit sa insele autoritatile cehe dandu-se drept o adolescenta de 13 ani, "Anna", spunand ca a fost abandonata de un cuplu de dependenti de droguri. Ea a fugit de la centrul in care fusese plasata inainte de autoritatile sa-si dea seama ca fusesera pacalite. I s-a dat de urma in Danemarca, apoi arestata in ianuarie in Norvegia, unde traia sub un nume fals.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.