Presedintele american, cel iranian si pakistanez sunt liderii in care lumea are cea mai putina incredere, potrivit unui sondaj efectuat in 20 de tari, care il situeaza in schimb in topul preferintelor pe secretarul general al ONU, relateaza Reuters.
Sondajul, realizat de WorldPublicOpinion.org in 20 de tari, arata ca niciun lider national nu inspira o mare incredere in afara propriei tari. Insa Bush, Pervez Musharraf si Mahmoud Ahmadinejad se claseaza pe ultimele trei locuri.

Doar 23% din populatia din afara Statelor Unite are "multa sau ceva" incredere in Bush, comparativ cu 22% pentru Ahmadinejad si 18% pentru Musharraf.

Nici liderii celorlalte tari nu s-au descurcat prea bine. Numai 26% au incredere in presedintele francez Nicolas Sarkozy, 28% in liderul chinez Hu Jintao, 30% in premierul britanic Gordon Brown si 23% in presedintele rus Vladimir Putin, care intre timp a devenit premier.

Secretarul general al ONU, Ban Ki-moon, se bucura de cea mai mare incredere - 35%.

"In timp ce neincrederea in Bush s-a intensificat, nu a aparut niciun alt lider care sa umple golul", a spus Steven Kull, directorul WorldPublicOpinion.org. "Hu Jintao si Putin sunt populari in randul unora dintre natiuni, dar tendinta este ca lumea mai mult nu are incredere in ei", a precizat el.

Sondajul a fost realizat pe un esantion de 19,751 persoane, reprezentand 60% din populatia lumii, intre 10 ianuarie si 6 mai.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.