Ministrul pentru munca si imigratie al Spaniei, Celestino Corbacho, a declarat ca le va oferi imigrantilor fara loc de munca bani pentru a reveni in tara de origine.
Astfel, muncitorii care sunt de acord sa revina in tara de origine vor primi ajutorul de somaj cumulat, in doua transe, daca isi iau familiile cu ei si promit sa nu se intoarca in Spania macar in urmatorii trei ani. Corbacho a declarat ca aceste ajutoare financiare vor incepe sa fie acordate de luna viitoare si vor viza un milion de muncitori si familiile acestora. Pe de alta parte, ministrul muncii a mai precizat ca Executivul spaniol va inaspri regulile care permit imigrantilor sa-si aduca rudele in Spania, cu o singura exceptie.

Este vorba despre familia nucleara, adica de un cuplu si copiii sub 18 ani, restul fiind deschis dezbaterii. In baza acestor considerente familiale, Spania a emis mai mult de 250.000 de vize din ianuarie 2005, imigrantii constituind 10% din populatia acestei tari.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.