Un expert in lupta impotriva terorismului a fost numit viceministru al securitatii publice in China, a anuntat un cotidian oficial, in conditiile in care Beijingul a avertizat in legatura cu posibile acte teroriste in timpul Jocurilor Olimpice din august, relateaza AFP, potrivit NewsIn.

Yang Huanning, in varsta de 51 de ani, a fost membru al fortelor speciale in Tibet si in regiunea majoritar musulmana Xinjiang intre 2003 si 2005, potrivit Cotidianului Poporului.

Autoritatile chineze spun ca Tibetul si mai ales Xinjiang adapostesc grupuri teroriste si au anuntat la inceputul anului anihilarea in aceasta regiune a unor celule suspectate ca pregateau atentate impotriva JO.

Ministrul pentru securitate publica, Meng Jianzhu, a spus luna trecuta ca terorismul constituie cea mai mare amenintare la adresa JO, principalul risc venind de la separatistii musulmani din Xinjiang, dar opozantii acuza Beijingul ca exagereaza amenintarea terorista pentru a reduce la tacere vocile discordante din aceste regiuni,.

Statele Unite, Marea Britanie si Interpolul au emis recent avertismente privitoare la un risc crescut de atentate, spunand ca JO ar putea fi vizate de teroristi.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.