Pana la 70.000 de persoane au inceput sa fie evacuate duminica din zona afectata de deismul din 12 mai, in urma ploilor abundente, a informat luni presa oficiala, relateaza AFP.
Autoritatile au decis evacuarea acestor persoane, care se refugiasera in Wenchuan in urma seismului, pentru ca se temeau de producerea unor alunecarui de teren in aceasta regiune muntuoasa. "Wenchuan a intrat deja in sezonul ploilor si precipitatiile vor afecta si mai mult flancurile muntelui, deja fragile, facand situatia si mai instabila", potrivit Beijing News.

Wenchuan este situat in epicentrul seismului care a distrus provincia Sichuan, facand mai mult de 80.000 de morti si disparuti si aproape cinci milioane de refugiati.

Potrivit buletinelor meteo regionale, in urmatoarele trei zile se vor produce furtuni. Ploile torentiale care s-au abatut in ultima saptamana asupra sudului Chinei s-au soldat cu cel putin 65 de morti sau disparuti.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.