Ministrii de Interne si ai Apararii din Italia, Roberto Maroni si Ignazio La Russa, au anuntat un acord oficial privind folosirea armatei pe strazile oraselor din Italia.
Ministrul Apararii a precizat ca este vorba de un experiment limitat in timp (sase luni, ce pot fi prelungite o singura data) si ca nu exista o suprapunere intre agentii de siguranta publica si cei 2.500 de militari care vor fi folositi in patrularile din centrele urbane. Ministrul Apararii a mai subliniat ca exista din partea cetatenilor “o cerere insistenta de imbunatatire a controlului teritoriului, de imbunatatire a sigurantei, mai ales de a putea constata ca statul garanteaza prin prezenta sa conditii de viata mai bune... Exista si o problema de resurse in momentul acesta, si de numar de efective”, a adaugat reprezentantul Guvernului.

Optiunea executivului de centru-dreapta este puternic criticata de opozitie. Liderul Partidului Democrat, Walter Veltroni, considera ca “decizia guvernului de a folosi armata in orasele italiene este gresita”, iar un alt lider politic, din partea Partidului Italia dei Valori, Antonio Di Pietro, a spus ca “militarizarea oraselor se face numai in Columbia”.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.