Se poate retrage sau poate fi respins. Poate indura umilinta celor mai dure teste asupra carierei profesionale, in speranta unui vot favorabil in Senatul american. Acestea sunt dilemele cu care, in mod firesc, s-ar confrunta oricine in situatia lui John Bolton (foto), optiunea presedintelui american, George W. Bush, pentru functia de ambasador la Natiunile Unite.

Cert este ca, pentru a spera la o confirmare in Senat - dupa ce votul a fost amanat a doua oara si a fost programat pentru luna viitoare -, Bolton trebuie sa suporte umilinta investigatiilor asupra vietii sale personale si profesionale. Iar un vot pozitiv nu este nici pe departe asigurat. Dupa ce a fost acuzat de comportament inadecvat fata de subordonati, pe care i-ar fi amenintat cu demiterea atunci cand acestia nu erau de acord cu el, eventuala decizie de a se retrage inaintea votului de la 12 mai n-ar mai constitui o surpriza.

Cu doar o saptamana in urma, plecarea lui Bolton catre sediul ONU de la New York parea asigurata. Insa numirea e tot mai periclitata dupa ce mai multi senatori moderati au anuntat ca acuzatiile aduse candidatului sunt suficient de grave pentru a se gandi mai mult daca Bolton este intr-adevar omul potrivit pentru aceasta functie.

"Numirea nu este sortita esecului, insa se afla deja la reanimare, iar aparatele ce o mentin in viata pot fi oricand deconectate", a comentat Allan J. Lichtman, profesor de istorie politica la American University.


Despre autor:

Sursa: Realitatearomaneasca.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.