Evenimentul ce a avut loc la Londra a scandalizat conducerea Bisericii Anglicane.
O biserica anglicana a tinut o ceremonie de “casatorie” intre doi preoti apartinand acestui rit, a dezvaluit publicatia britanica “The Sunday Telegraph”. Cei doi preoti au facut schimb de verighete si de juraminte in cadrul unui ritual de casatorie care respecta ceremonia traditionala pentru nunta, fapt ce i-a scandalizat pe conservatorii Bisericii Anglicane. Ceremonia tinuta luna trecuta incalca regulile Bisericii Angliei si a fost tinuta fara acordul episcopului Londrei, in parohia caruia s-a desfasurat. Apropiatul congres al Bisericii Anglicane va fi deci acaparat de disputele privind preotii homosexuali. Pana acum au mai fost tinute in Biserica Anglicana ceremonii de “binecuvantare” a cuplurilor homosexuale, dar acum este pentru prima data cand se organizeaza o “ceremonie de nunta”, incluzand ritualul de euharistie.

La aflarea vestii, atat aripa conservatoare, cat si cea liberala a Bisericii Anglicane si-au exprimat socul. Arhiepiscopul de Uganda a numit ceremonia o “blasfemie” si a cerut arhiepiscopului de Canterbury sa ia imediat masuri pentru ca Biserica Anglicana sa nu se dezintegreze.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.